Де нема христиан
|
|
Всем добрый день! Никак не могу найти стих, который называется "Де нема христиан" (возможно это только строчка из него). Если кто его знает, то напишите, пожалуйста! СПАСИБО! Благословений!
|
Колись безбожник сів у потяг Газету вийняв, став читати Аж тут в сусіднім переділі Якись хор раптом заспівав.
Безбожник слухає і чує Це звук Ісусових пісень Який якраз не міг терпіти Ні в темну ніч, ні в білий день.
Ах,християни він зітхає Куди б мені від вас втекти Від ваших книг, пісень, розмови Хотів би скритись хоч на час.
І тільки потяг пару станцій Поїхав і свій біг спинив Безбожник зразу за валізку І в інше місце поспішив.
Аж бачить знову зле натрапив Тут знов гурточок Християн Читають з Біблії святої Як кров лилась з Христових ран.
Безбожник аж трясеться з гніву Бо дуже мав гарячу кров Аж тут на щастя потяг раптом До моря в порт якись прийшов.
Безбожник з потягу злізає Й чим дуж біжить на пароплав І там в знемозі в своє крісло Він вже не сів, а просто впав.
І він з полегшенням зітхає Їх тут напевно вже нема І я вже зможу відпочити Від їхніх співів та письма.
Аж ось до нього враз підходить Якись скромненько вбраний пан І пропонує ви небажалиб Піти в зібрання Християн.
На пароплаві нас чи мало Правдивих, вірних християн І ми з молитвою до Бога Відправитись хочем в океан.
Безбожник аж зірвався з крісла Й до капітана він біжить І перед ним він зупинився Весь зблід,трясеться і кричить.
Чи я вас можу запитати: Чи міг би сам пан капітан Мені те місце указати Де вже немає християн.
О,залюбки відповідає Той капітан Християнин Те місце знаю і провадить До нього шлях тільки один.
Там християн правдивих,вірних Не знайдете ви і сліду Ну то скажіть мені те місце І я скоріш туди піду.
Те - місце ДРУЖЕ пеклом зветься ТО є безбожників тюрма, но там напевно Вже мій друже ПРАВДИВИХ ХРИСТИЯН ---НЕМА!!!!
|
Очень красивый стих. Кто нибудь знает кто автор???
|
|
Жаль, что я не знаю украинский)
|
Аlbina для Вас:
Один безбожник сел в вагон. Газету развернувши скоро, В купе соседнем слышит он Распевы небольшого хора.
Прислушался безбожник. Вмиг Узнал он христиан псалом. Да он терпеть не может их Ни ночью тёмной и ни днём.
Скажите сами поскорей, Куда бы убежать от вас. От ваших книг, псалмов, речей. И спрятаться хотя б на час.
Остановился ход когда, Кондуктор выход разрешил, Безбожник выскочил тогда И, чем подальше, поспешил.
Зашёл в другой вагон вслепую. Опять здесь группа христиан Читают библию святую, Как льётся кровь из Его ран.
Безбожника трясёт от гнева. (Горячих видно был кровей). И, к счастью, видит в окно слева Порт, море. Стоп. Бежит скорей.
Скорость приличную имел. Трап, пароход, каюта, место. В изнеможении так сел, Как из кадушки на пол тесто.
В дверь взор направил и к окну, Издал вздох облегчения: «Вот здесь, наверно, отдохну От их речей и пения».
Вдруг пятна на лице местами. Мужчина в скромном одеянии: «Вы не желаете быть с нами? Я приглашаю Вас в собрание.
На пароходе очень много Истинно верных христиан Молиться мы желаем к Богу Прежде, чем выйти в океан».
- «Могу вопрос я Вам задать? К Вам обращаюсь, капитан. Прошу мне место указать, Где нет вот этих христиан».
- «Я с удовольствием скажу (А капитан – христианин) Я знаю место, укажу. И путь к нему только один.
Там точно нет людей завета. И следа там их не найти». - «То укажите, где же это, Чтоб мне туда быстрей пройти»
- «Зовётся адом место это. Туда безбожникам – билет. А можно даже без билета. А христиан там точно нет».
(Перевод с украинского. Автор в розыске)
|
Да, хороший стих, мне тоже понравился!
|
spasibo
|